perjantai 8. toukokuuta 2015

Ruusuisissa tunnelmissa

Kampin kauppakeskukseen on avattu Plantagenin myymälä, joka on pelottavasti juuri bussilaitureiden kohdalla. Veikkaanpa että siellä tulee jatkossa tehtyä heräteostos, jos toinenkin. Tänäänkin töihin mennessä tiirailin himoiten 1,90 euroa maksaneita ruusukimppuja.

Iltapäivän ruuhka-aikaan jonot olivat kuitenkin niin infernaaliset, että ostin ruusuni sitten Alepasta samalla kun tein ruokaostoksia. Eivät nuo hurjasti maksaneet sielläkään. Kukkaostosten teko on siis monella tapaa arkistunut. 

Muistan lapsuudessani, kuinka vierailimme usein vanhempieni ystävien pitämällä kukkiin erikoistuneella kauppapuutarhalla. Parasta siellä oli, kun pääsi ruusukylmiöön. Niitä värejä, ja entäs se tuoksu? Tuossa varsin vilpoisassa huoneessa tuoksui suorastaan maagisen hyvältä. Sitä elämystä en ole vielä yhdestäkään parfyymistä löytänyt, eivätkä ruokakaupan edulliset ruusupuntit tuoksu samalta.

Silti ne ilahduttavat. Äiti osti tuolta puutarhalta monesti minulle oman kukkakimpun, jonka sitten sain huoneeni pöydälle Kerman Saven isossa tuopissa. Tuohon samaan tuoppiin asettelin tämänpäiväisen ostokseni, jotenkin se vain tuntui juuri nyt sopivalta. 


Ihana, tummanpunainen väri. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti