lauantai 16. toukokuuta 2015

Geelilakan poisto ei mennyt kuin Strömsössä

Geelilakkaus, jonka otin kynsiini pari viikkoa sitten, kesti kauniina viikon. Viime sunnuntaina kävin uimassa, ja sen jälkeen lakka alkoi lohkeilla kahden kynnen kärjestä. Tiistaina oli seuraava uintikerta, ja kato kiihtyi. Ei siis kestänyt kauniina edes sitä mainostettua kahta viikkoa.

Aloin googlailla paikkaa, jossa sen voisi poistattaa kohtuuhintaan ja jonne pääsisi perjantaina töiden jälkeen. Sellainen löytyikin, ja tein ajanvarauksen netin kautta.

Seuraavana päivänä sain ystävälliseltä kosmetologilta sähköpostia, jossa hän kyseli minkä merkkisillä tuotteilla kynteni oli laitettu. Hänen käyttämänsä poistoaine kun tepsii valmistaman mukaan vain saman merkin tuotteisiin. Kokemus oli kuitenkin osoittanut, että kyllä sillä useimmat muutkin lähtevät.

No enhän minä ollut tietenkään moiseen kiinnittänyt huomiota, ja tullut ajatelleeksi että sillä olisi jotain merkitystä. Pakko oli vain mennä kokeilemaan.

Eira Estetican mukava kosmetologi veteli ensin kynsiviilalla kynnen lakkapinnan rikki, ja siinä vaiheessa tuo pinkki kerros näytti irtoavan helposti. Sitten kynnet käärittiin folion sisään paketteihin, joissa oli poistoainetta sisältävä tuppo. Kymmenen minuutin odottelu, ja sen jälkeen lakan pitäisi kuulemma lähteä melkeinpä sen tupon mukana, ja loput voisi sitten poistaa kevyesti puutikulla työntelemällä.

Vaan eivätpä lähteneet. Aineella ei näyttänyt olleen juuri mitään vaikutusta, eikä puutikku tepsinyt lakan jäämiin. Ties mitä ydinjätettä aine on sisältänyt. Kosmetologi veteli jonkinlaisella raudalla irti sen mitä lähti, ja laittoi uudet tupot vahvemman poistoaineen kera. Uusi kymmenen minuutin odottelu. Pinkki väri ei lähtenyt uudenkaan aineen mukana. mutta raudalla taas irtosi jotain. Ja loput siten poistettiin hiomalla sähköisellä manikyyrilaitteella, joka piti hammaslääkärin poran kuuloista ääntä.

Pelkän lakan poiston olisi pitänyt liikkeen aikataulun mukaan kestää 15 minuuttia. Olin varannut puolen tunnin ajan, koska halusin myös manikyyrin. Se tehtiinkin tuon hurjan liottelu- ja rapsutteluoperaation päätteeksi, ja sain kynsiin vielä vahvistavaa hoitolakkaa. Operaatioon upposi kaiken kaikkiaan 1,5 tuntia! Onneksi olin päivän viimeinen asiakas.

Mitä tästä sitten opin? Ainakin sen, että jos teettää jotain tuollaista kestävämpää, pitää aina miettiä myös poistoa ja selvittää se etukäteen. Kosmetologi kertoi joutuvansa usein fiksailemaan esimerkiksi lomamatkoilla otettuja ripsienpidennyksiä ja korjailemaan jälkiä. Sain myös kuulla veden olevan kynsilakan pahin vihollinen. Ei siis ihme, että geelilakka alkoi lohkeilla uinnin jälkeen. Kuten se eilen laitettu vahvistava lakkakin tämänaamuisen uinnin jälkeen...

Mutta jos on valittava rakkaan harrastuksen ja minulle sopivan liikuntamuodon sekä kauniiden kynsien välillä, niin uiminen voittaa. Kirkkaasti.

Lisäksi löysin ihanan kauneushoitolan. Eira Estetica sai minusta uuden asiakkaan,

Siistit kynnet, suurella vaivalla putsatut. Itse en olisi kyllä kyennyt.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti