lauantai 9. toukokuuta 2015

Ravintolalöytö: Menneen ajan tunnelmaa Espoossa

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, retkeilin tänään  Espoon Kauklahdessa, Lumenen tehtaanmyymälässä sekä Espoonlahden luonnonsuojelualueella. Mutta siinä välissä iski nälkä. Aamupalasta kun oli jo pitkä aika (kuljen muuten joka paikkaan julkisilla, autollahan nuo välit pyyhkäisisi nopsaan).

Suuntasin siis Kauklahden aseman suuntaan ja etsin kahvilaa, jossa saisi jotain pikaista. Yllätyin ihanasta puutaloidyllistä, joka aseman läheltä löytyi. Vanhoja, kauniita rakennuksia - ja se kahvilakin löytyi sellaisesta. Toinenkin olisi ollut, mutta se oli lauantaisin kiinni. Ei harmittanut, sillä tämä Cafe Brunnsdal oli aivan ihana!
Mainonta ei ollut harhaanjohtavaa.
Ulkoa se näytti ehkä vähän rapistuneelta, mutta sellaisella kivalla ja nostalgisella tavalla. Ja mitäpä sitten löysin sisältä? Ihanan, valoisan huoneen: isoista ruutuikkunoista tulvi sisään valoa, ja seinät sekä katto oli maalattu valkoisiksi. Vanha lankkulattia narisi kotoisasti jalkojen alla, ja istuimet eivät olleet mitään Ikea-mallistoa.
Ihana lattia! Narisi tosin, mutta se sopi tunnelmaan.


Kahvilavalikoima oli aika suppea, ja ruokalistallakin oli vain muutama vaihtoehto. Mutta ne olivatkin sitten kotoisia sekä kohtuuhintaisia. Oli lohisoppaa, lihapullia ja vuohenjuustosalaattia. Valitsin viimeisen. Salaatissani oli ihan kunnioitettavan kokoinen kimpale lämmitetty juustoa ja balsamico-kastike oli mainio. Kasviksia olisin kyllä kaivannut hivenen lisää, tai sitten ohessa olisi voinut olla sämpylä. Annos maksoi 12 euroa.

Vuohenjuustosalaatti. Varsin maistuva sellainen,

Joka tapauksessa olin tyytyväinen paikkaan ja ruoka oli hyvää. Ravintolan seinillä oli valokuvanäyttely kehitysmaiden maisemista sekä ihmisistä, ja idyllin kruunasi naisten vessa. Oikeasti: siellä oli pitsiverhot ja kuivattuja ruusukimppuja seinillä. Olo oli kuin vanhassa Suomi-Filmissä.
Nimikoidut pitsiverhot. Aivan ihanat.
Ihana paikka. Kannattaa käydä, jos on asiaa Kauklahteen. Vaikka sinne tehtaanmyymälään. Tai ihan vain sievää, vanhaa keskustaa ihailemaan.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti