lauantai 9. toukokuuta 2015

Kevättä!

Isona näistä tulee kieloja.


Vapaapäivä, ja ihana puolipilvinen sää. Mikäpä sen parempi hetki suunnata ulkoilemaan Espoonlahden luonnonsuojelualeelle? Tuo ei ole mikään suurensuuri luontokohde, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen pieni lehtometsikkö Espoon Kauklahden ja Kirkkonummen rajalla.
Idylli. Tosin vähän matkan päässä joen rannat olivat kalastajien kansoittamat.


Pakkasin mukaan kamerankin, koska halusin katsoa pystynkö kuvaamaan kukkaloistoa. Puistoa esittelevillä nettisivuilla kun mainitaan, että siellä olisi paras vierailla juuri näin keväällä, kun kukkaloisto on komeimmillaan. 
Luonnonsuojelualueen kukkia ei saa poimia. No rentukoita en maljakkoon ottaisikaan, eivät kestä.

Kukkia tosiaan näkyi. En ole koskaan nähnyt niin paljon valkovuokkoja, ja rantaniityillä oli myös upeita keltavuokkomeriä. Muutenkin heräävä luonto on hurmaava: saniaiset avautuvat hitaasti rullalta ja vielä torvella olevat kielot töröttävät pystyssä kuin miekat.

Saniaisia kehittymässä. Kuin merihevosia.

Kuvia tuli räpsittyä reippaasti, toivottavasti nämä välittävät edes vähän paikan tunnelmasta. 

Ja niin, tunnustan ettei päivä ihan pelkästään luonnossa samoillen mennyt. Koska kerran oli Kauklahdessa, oli totta kai käytävä myös Lumenen tehtaanmyymälässä. Vaelsin siis tuossa idyllissä reppu halpaa kosmetiikkaa hölskyen. Ja hyötyäkin siitä oli, koska huulirasva oli unohtunut kotiin. Mereltä puhalsi sen verran hyytävä viima, että huulet oli suojattava jollakin. Uusi glitterhuulikiilto pääsi heti käyttöön, ja pelasti reippaan luontoretkeläisen katastrofilta.





Maasto täällä on helppokulkuista, kummempia varusteita ei tarvita.



Kesällä täällä laiduntaa lehmiä, siksi maisema on näin avoin.

Melkein kuin entti. Huomaa vuokkomeri.

Alue sijaitsee meren rannalla. Täältä löytyy myös lintutorni, jossa voi ihmetellä siivekkäitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti