perjantai 24. huhtikuuta 2015

Päivän liikuntakokeilu: Niska-hartiajumppa

Tänään oli työviikon jäljiltä uupunut olo. Niin uupunut, että kuntosalille ei vain jaksanut mennä. Niska ja hartiat olivat kuitenkin ihan jumissa, ja jumitus tekee kärttyisäksi.

Mikä siis avuksi? Yoogaia.com! Olen tuota nettijoogapalvelua muutaman kerran testannut, ja hyväksi havainnut. Tosin tunnustettakoon, että toistaiseksi vasta 20 minuutin rentoututtavaa joogaa jokusen kerran, sekä ohjattuja rentoutusharjoituksia. Mutta nyt rohkaistuin kokeilemaan jotain uutta: puolen tunnin niska-hartiajumppaa.

Aluksi se vaikutti helpolta. Ei tarvinnut huhkia tai rehkiä. Mutta ai että miten nuo liikkeet alkoivat tuntua. Välillä hartioissa rutisi, välillä silmissä pimeni ja venytykset oli pakko jättää kesken. Joissain pitkissä, staattisissa pidoissa joutui myös tekemään tosissaan töitä.

Helpon tuntuinen laiskottelujumppa ei ihan sitä ollutkaan. Mutta ainakin veri alkoi kiertää selässä, ja pahimmat lukot avautuivat. Kannatti uhrata puolituntinen, vaikka kotona läppärin ääressä jumppaaminen tuntuukin yhä hivenen pöhköltä. Ehkä vielä opin tunteesta eroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti